logo schumachertechniek
TELEFOON

0162-853215

EMAIL

info@schumachertechniek.nl

NEN 3140 Inspectie (SCIOS Scope 8)

Vanuit de verzekering en/of ARBO-wetgeving dient u uw elektrische installatie periodiek te laten inspecteren. Schumacher Techniek Inspectie & Beheer is een onafhankelijke en SCIOS Scope 8 gecertificeerde inspectiebedrijf, die deze inspectie voor u kan uitvoeren.

Tijdens de inspectie toetsen wij uw installaties volgens de gestelde veiligheidseisen, zowel visueel als door metingen en beproevingen, waaronder een thermografisch onderzoek. U ontvangt de bevindingen in een duidelijke en overzichtelijke rapportage.

Info

NEN 3140 is de norm voor bedrijfsvoering van elektrische installaties. Een essentieel onderdeel is het uitvoeren van periodieke inspecties.

Vereiste door verzekeringsmaatschappij

Bent u eigenaar van of huurt u 1 of meerdere bedrijfspanden? Heeft u woningen in uw bezit of verhuurt u deze? Dan bent U verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel en/of gasten of bewoners. Ontstaat er schade en kunt u niet aantonen, middels een rapportage van een inspectiebedrijf, dat periodiek inspecties zijn uitgevoerd, dan kan een verzekeraar de schade mogelijk (deels) niet vergoeden.

ARBO wetgeving

Gezien u als werkgever verantwoordelijk bent voor de veiligheid van uw personeel, is het van belang de bedrijfsvoering van elektrische installaties in te richten. Een inspectieplan met bijbehorende inspecties zijn hiervoor een van de middelen om invulling te geven aan uw zorgplicht binnen de Arbo Wetgeving. Wij kunnen u hierbij adviseren of het volledig plan opstellen.

Bent u installatieverantwoordelijke en wilt u advies over bijbehorende taken? Neem ook dan gerust contact met ons op.


Wilt u meer info over onze diensten? Bel dan direct naar 0162-853215 of stuur een email naar info@schumachertechniek.nl